Belföld

Vizsgálják az SZDSZ elnökválasztását

A liberális párt belső vizsgálatot kezdeményezett a legutóbbi elnökválasztása kapcsán a sajtóban felvetett esetleges szabálytalanságok tisztázására – mondta Fodor Gábor, az SZDSZ országos ügyvivője.

A belső vizsgálatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmány fogja lefolytatni. „Ez teljesen helyénvaló dolog egy ilyen szituációban” – jegyezte meg. Ki fogják vizsgálni az ügyet, és „utána szerintem minden kérdést meg lehet válaszolni” – fogalmazott. Közölte azt is, hogy érintett megyei szervezetük elnöke, T. Asztalos Ildikó iránt töretlen a bizalma.

Nem gondolnak arra, hogy rendőrségi feljelentést tesznek ez ügyben, és nem tervezik azt sem, hogy emiatt előbb hívják össze az országos tanács és az ügyvivői testület ülését. A politikus leszögezte: „az SZDSZ rendesen, menetrendszerűen végzi a dolgát”.

A Hír TV múlt pénteki Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, és Kóka János álszavazatokkal nyerhette meg a választást. Köteles Péter, az SZDSZ helyi tagja hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy korábban ő nyilatkozott név nélkül, eltakart arccal, eltorzított hanggal a Hír TV-nek. T. Asztalos Ildikó az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerdai tájékoztatóján közölte: minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péter kijelentéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik