Belföld

Távozik a BKV menedzsmentje?

Antal Attila BKV-vezérigazgató menesztéséről szóló hírek kerültek napvilágra. A Magyar Hírlap szerint a háttérben politikai küzdelem sejthető.

Egyeztetések folynak a teljes BKV-menedzsment menesztésének előkészítéséről. Balogh Zsolt, a BKV műszaki vezérigazgató-helyettese ülhet főnöke, Antal Attila vezérigazgató székébe – tudta meg a Magyar Hírlap kormányközeli forrásokból, amelyet sem a BKV, sem a városháza nem kommentál.

Antal Attila vezérigazgatóval együtt távozna Tóth Norbert gazdasági, Bosnyák Gyula stratégiai, Regőczi Miklós kommunikációs, valamint Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettes. Regőczi cáfolta a hírt, állítása szerint szóba sem került a döntéshozók körében a menedzsmentváltás. Városházi értesülések szerint sem biztos Antal menesztése, elképzelhető, hogy a kiszivárogtatás a vezérigazgató környezetéből származik.

A lap szerint a BKV irányítója ekképpen akarja megerősíteni pozícióját, abban bízik, Hagyó Miklós (MSZP) városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a nyilvánosság előtt kiáll mellette. A Magyar Hírlap információi szerint azonban az MSZP döntéshozó köreinek egy része egyre kevésbé nézi jó szemmel Hagyó térnyerését, aki a fővárosban a legbefolyásosabb szocialista lett. Szeretnének valahogy szabadulni tőle, ehhez jó alkalmat kínál a botrány – írja a lap egyik informátorára hivatkozva.

Ajánlott videó