Belföld

Előzetesben a rendőrgyilkos

Az esztergomi kórházban tartott ülésén a városi bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte B. Miklóst, aki hétfőn este engedély nélkül tartott pisztolyából halálos lövést adott le az őt igazoltató rendőr zászlósra.

Az elkövető megalapozottan gyanúsítható hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettével és egy rendbeli, lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntettével – tette hozzá Széplaki László, a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság sajtóreferense.

A rendőrgyilkosság tettesét jelenleg az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban őrzik, mivel a rendőrjárőr másik tagja három, lábra leadott lövéssel tette ártalmatlanná, ezért combcsontját és verőerét műteni kellett. Amint állapota lehetővé teszi, a tököli rabkórházba szállítják.

Kérdezés nélkül lőtt

A lelőtt rendőr társával hétfő éjjel egy esztergomi családi veszekedéshez vonult ki, mert a bejelentés szerint az 56 éves férfi ittasan bántalmazta édesanyját, majd az udvari melléképületbe zárkózott.

A rendőrök bekopogtak a férfihoz, aki hirtelen kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy II. világháborús, lengyel gyártmányú 9 milliméteres pisztollyal. A lövés szívtájékon érte a 36 éves zászlóst, aki a helyszínen életét vesztette.

Határőrből lett rendőr

Borbély Zoltán zászlós alig egy hónapja került a rendőrség kötelékébe, előtte a határőrségnél volt útlevélkezelő. Az országos rendőrfőkapitány kezdeményezte a lelőtt rendőr hősi halottá nyilvánítását, Esztergom önkormányzata pedig egymillió forintos gyorssegélyt adott a zászlós családjának.

A bűncselekmény helyszínén a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze az elsődleges adatok alapján és a szemlén tapasztaltak szerint jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette a fegyverhasználatot. Az ügyben a további vizsgálatot a Budapesti Központi Nyomozóügyészség folytatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik