Belföld

Hétvégén akár -10 fok is lehet

A szerdai nap folyamán az évszakhoz képest kellemesnek mondható időjárásra van kilátás. A fagyos reggel után délután 5-8 fok körüli csúcshőmérséklettel számolhatunk. A hét második felében azonban hózáporra, -10 fok körüli fagyos reggelekre lehet számítani.

Szerdán az ország nagy részén derült, napos, északkeleten időnként felhős idő lesz. Helyenként tartósan megmarad a köd, és ködszitálás, zúzmara előfordul. Kezdetben gyenge vagy mérsékelt változó irányú, majd a Dunántúlon északnyugatira forduló szél lesz, amely helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között, a hosszabb ideig ködös területeken 0 fok közelében alakul. Késő estére +1, -4 fok várható.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön észak-északkelet felől időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék kialakulása nem valószínű. A hajnali -3, -6 fok után, kora délutánra 4-7 fokig melegszik a levegő. Pénteken futó hózáporok is előfordulhatnak, a csúcshőmérséklet 2-3 fok körül várható. Nyugaton több-kevesebb napsütésre, 5-6 fokos délutáni hőmérsékletre van kilátás.

Szombaton erős északi széllel tovább folytatódik a hideg levegő beáramlása, hajnalban -5, -10 fok valószínű. A nap folyamán szórványosan, inkább a Dunától keletre számolhatunk futó hózáporok kialakulásával. Vasárnap hajnalban országszerte -8, -11 fok várható, kora délután is csak -2, -4 fok valószínű.

Időjárásról bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik