Belföld

Elbontották a kordon egy részét

A rendőrség szerdára virradóra elbontotta a Parlament körüli kordon egy részét, szabaddá váltak a Kossuth téri füves területek. - közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője.

A területlezárást továbbra is fenntartják az Országházhoz vezető északi behajtónál a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a sorompóig a járda vonalában, valamint az 56-os emlékhelytől a lánckordon mentén. Ez azt jelenti, hogy a fémkordon a Parlamenthez közelebb került, és így a Kossuth téri füves területek szabaddá váltak.

Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka szerint a lezárás fenntartása már csak az említett területen indokolható. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden elképzelhetőnek tartotta, hogy hamarosan eredeti helyére állítják vissza a Parlament előtti kordont. A Parlament biztonsága érdekében hozott intézkedést a kordon kitolásáról ötnaponta felül kell vizsgálni, és ha 15 napot meghaladó az intézkedés időtartama, akkor az országos rendőrfőkapitány jogosult a kérdésben dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik