Belföld

Szigorúbb intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség

Új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség, amely szigorúbb és hatásosabb lesz, így próbálják megóvni az intézkedő rendőrök életét és testi épségét.

Az erőszak olyan szintet ért el, hogy újfajta szemléletet és intézkedési taktikát kell bevezetni a rendőri állományba – jelentette be Bencze József altábornagy. Az országos rendőrfőkapitány az azonnali hatállyal elrendelt intézkedést annak kapcsán léptette életbe, hogy hétfőn éjjel Esztergomban rendőri intézkedés közben mellkason lőttek egy zászlóst, aki a helyszínen életét vesztette.

Továbbá azonnali hatállyal elrendelte a rendőrök oktatását, és a főkapitányságok már meg is kezdték a rendőrök kiképzését az új intézkedéstaktikára.

Ez az új intézkedéstaktika lehet, hogy szigorúbb, vagy keményebb lesz, de a saját testi épségük, életük megóvása érdekében meg kell tennünk, mivel egy nagy tanulság egy olyan 36 éves fiatalember elvesztése, aki csak a munkáját akarta jól elvégezni – mondta Bencze.

A járőrautókban jelenleg is megtalálható a golyóálló mellény, hiszen az rendszeresítve van, de véleménye szerint ez nem elegendő, így valamennyi intézkedés előtt a rendőröknek fel is kell venniük azt. Egy intézkedés helyszínére kellő számú rendőrnek kell kivonulnia, és ha szükséges, illetve van idő a felkészülésre, további erők bevonása is elrendelhető – mondta el a főkapitány az új taktikáról szólva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik