Belföld

Az MDF felvenné Takács Albertet

Dávid Ibolya közleményében sajnálkozásának adott hangot, hogy Gyurcsány Ferenc menesztette Takács Albert rendészeti és igazságügyi minisztert. Az MDF elnöke pedig saját kormányában is szívesen látná az egykori ombudsmant.

Takács Albert menesztésével egy olyan európai politikus távozik a kabinetből, akit a Magyar Demokrata Fórum is elfogadna saját kormánya igazságügyi minisztereként, miközben a rendészeti miniszteri pozíciót külön választaná, mert az egészen más típusú tudást, felelősséget és vezetői mentalitást igényel – áll az MDF elnökének lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Dávid Ibolya szerint a leváltott miniszter olyan színvonalon és szakértelemmel látta el igazságügyi munkáját, amilyen típusú tudásra a kormánynak és Magyarországnak igen nagy szüksége lenne.

„Annak beismerése helyett, hogy hiba volt a belügyi és az igazságügyi tárca összevonása – a miniszterelnök újabb személlyel kísérletezik. A miniszterelnök két tárcát összevonó rossz szakmai döntésének következménye, hogy 22 hónap alatt a harmadik miniszter kezdi meg működését. Ez példátlan a rendszerváltozás óta” – hangsúlyozta Dávid Ibolya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik