Belföld

Agyonlőttek egy intézkedő rendőrt

Meghalt az a rendőr, akit intézkedés közben lelőttek Esztergomban - jelentette be Bencze József altábornagy a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Esztergomban egy családi botrányhoz riasztották a rendőröket, az MTV Híradója szerint hétfőn este. A kiérkező járőrpár a bejelentőtől megtudta: 56 éves fia ittasan „felforgatott mindent”, és a melléképületben tartózkodik.

A rendőrök bekopogtak a melléképületbe: a hirtelen kilépő férfi egy 9 milliméteres pisztollyal mellbe lőtte rendőrt, aki a helyszínen meghalt. A rendőrnek egy 10 és egy 12 éves gyermeke van – mondta el Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Az ittas férfit a járőrpár másik tagja lábon lőtte, majd megbilincselte. Az eset körülményeit vizsgálják, ahogyan a járőrpár másik tagjának fegyverhasználatát is – mondta el a főkapitány. Az esztergomi eset és a januári téti lövöldözés is arra hívja fel a figyelmet, hogy az országban elszabadultak az indulatok, mindkét esetben illegálisan tartottak fegyvert az elkövetők. Nem igaz, hogy a családtagok nem tudnak arról, hogy valaki illegálisan fegyvert tart otthon – emelte ki Bencze.

A Győr-Moson-Sopron megyei Téten január közepén hasba lőtt egy rendőrt egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában. A rendőr egyik veséjét és epehólyagját el kellett távolítani.
A főkapitány úgy fogalmazott, az esztergomi eset sokkal fontosabb annál, mint ami hétfő este a Kossuth téren történt, ahol a demonstrálók megpróbálták megbontani a Parlament előtt felállított kordonokat, ezért a rendőrök könnygáz használatával kiszorították őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik