Belföld

A HÖOK a népszavazás mellett kampányol

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arra kéri a hallgatókat, hogy vegyenek részt a március 9-i népszavazáson, s támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét.

A népszavazás az utolsó lehetőség a tandíjmentes hazai felsőoktatás megvédésére, és mivel látszik, hogy a kormány egyértelműen elkötelezett a tandíj mellett, ezért a HÖOK arra kéri a hallgatókat és mindenkit, aki eddig is támogatták céljaikat, hogy a köztársasági elnök által március 9-re kiírt népszavazáson – élve alkotmányos jogukkal – vegyen részt és támogassa a HÖOK tandíjellenes küzdelmét – olvasható az egri küldöttgyűlésen elfogadott állásfoglalásban.

A hallgatói szervezet továbbra is teljességgel elutasítja az állami finanszírozású képzések költségeinek a hallgatókra – részben vagy egészben – történő áthárítását. A HÖOK ugyanakkor továbbra is nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely ésszerűbbé, hatékonyabbá teheti a felsőoktatás finanszírozásának rendszerét.

“Eddig is partnerek voltunk a reformban, illetve partnerek lehetünk az újító szellemű javaslatok tekintetébe” – írta a hallgatói érdekvédelmi szervezet kommünikéjében. Az állásfoglalásban a szervezet felidézi, hogy kísérletet tettek a kormányzat által bevezetett tandíj kiváltására. “A tandíj helyett javasolt alternatívánk a már meglévő elemekre épült. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium azonban nem tartotta bevezetésre alkalmasnak a HÖOK javaslatát” – zárul a szervezet közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik