Belföld

Helyreigazítaná a HírTv-t az SZDSZ

A SZDSZ sajtó-helyreigazítást kér a HírTv-től a tévécsatornának a párttal foglalkozó egyik műsorában elhangzottak miatt, ennek elmaradása esetén a bírósághoz fordul - közölte a Szabad Demokraták Szövetsége szombaton.

A HírTv péntek esti Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János állítólag álszavazatokkal nyerhette meg a választást. Ezt állították a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók.

Az SZDSZ közleménye hangsúlyozza: a párt választásait külön bizottság felügyeli, a panaszok és kifogások elbírálása a Jószolgálati és Etikai Bizottság feladata. Ez a testület sem a választás során, sem a kifogások benyújtására nyitva álló, 30 napos határidő alatt nem állapított meg szabálysértést.

A közlemény szerint “tagadhatatlan: nyolc hónappal a Jószolgálati és Etikai Bizottsághoz benyújtandó panaszok határideje után, egy népszavazási kampány közepén, a Fidesz kampánytelevíziójában arc nélkül hazudozók nem az SZDSZ érdekében, hanem a liberális párt tönkretételért dolgoznak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik