Belföld

Molotov-koktélt dobtak szocialista képviselők házára

Ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra. A fenyegetések hátterében minden bizonnyal a hétfőn megszavazásra kerülő egészségbiztosítással kapcsolatos törvény áll.

Három településen – Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen – összesen négy szocialista politikus házánál történt bűncselekmény. Személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett a gyúlékony folyadékkal töltött palackoktól. A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben terrorcselekmény miatt indított nyomozást.

A Dunaújváros Online szerint Dér Zsuzsanna és Kálmán András házát érte
támadás. A Molotov-koktélok Dér Zsuzsannánál anyagi kárt okoztak, míg
Kálmán Andrásnál nem gyulladtak fel. A Szolnok Jászkun online közlése
szerint nagy valószínűséggel a kunhegyesi Herbály Imre kertjébe is
dobtak a Molotov-koktélt.

Herbály Imre kunhegyesi lakásának ajtajához dobták a molotov-koktélt (Fotó: MT)

Herbály Imre kunhegyesi lakásának ajtajához dobták a molotov-koktélt (Fotó: MT)

Igazak azok a hírek, melyek szerint Molotov-koktélt dobtak szocialista országgyűlési képviselők házára, volt, akinek az otthonában milliós kár keletkezett – közölte az MSZP-frakció kommunikációs és sajtóosztálya. Mint mondták, a Molotov-koktélos támadás mellett egyes képviselők fehér port tartalmazó borítékot kaptak, így például Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, sőt a Képviselői Irodaházba és az MSZP Vérmező úti központi irodaházába is érkezett.

Az utóbbi két napban megszaporodtak a képviselőknek címzett telefonos fenyegetések, amelyek az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásával vannak összefüggésben – közölték a frakció sajtóosztályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik