Belföld

A börtönben is erőszakolt a felgyújtott lány gyilkosa?

Szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt nyomozás indult a magyarcsanádi lány 16 éves gyilkosa ellen a Szegedi Fegyház és Börtönben tartott belső vizsgálat adatai alapján. A börtönbüntetését akár két évvel is meghosszabbíthatják.

Az esemény akkor történt, amikor a korábban gyilkosságért 15 évre ítélt fiatalt a kecskeméti börtönből Szegedre szállították. A gyanúsított ellen ugyanis hamis vád miatt nyomoztak, és annak lezárultával iratismertetésre szállították át. A gyanúsítottat fiatalkorú zárkatársa jelentette fel, mert az őt megfenyegette és fajtalanságra kényszerítette.

Ha beigazolódik a szemérem elleni erőszak is, akkor legalább két évet kaphat még. Ezáltal pedig kizárják a feltételes szabadlábra helyezhetőség alól.

A Szegedi Ítélőtábla tavaly novemberben ítélte jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre a fiatalkorú Kurai Andrást a magyarcsanádi Pénzes Henrietta aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett megöléséért, valamint erőszakos közösülés és kifosztás bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik