Belföld

Térfigyelő kamerákat kap Szentendre

Térfigyelő rendszer kiépítésével növeli a közbiztonságot Szentendre önkormányzata. A 15 kamerát főként a belváros forgalmasabb pontjain helyezik el.

A 25 ezer lakosú város az idegenforgalmi szezonban naponta több tízezer turistát lát vendégül, ezért is fontos Szentendre imázsának megőrzéséhez a biztonságérzet garantálása. Súlyos bűncselekmények itt ugyan ritkán fordulnak elő, de autórongálások, a fiatalok randalírozása gyakran borzolja a helyiek és a turisták idegeit – hangsúlyozta Dietz Ferenc, polgármester.

A város vezetése 13 millió forintot különített el a térfigyelő rendszer kiépítésére, s az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól további 1,5 millió forintot nyert el pályázati úton a terv megvalósítására. A statisztika szerint ahol térfigyelő kamera pásztázza az utcákat, ott 20-30 százalékkal is visszaesik a bűnözés.

Az előkészületek megkezdődtek, a Városház tér, a Templom domb, a Fő tér és a Duna-korzó magasabb pontjain helyezik el a kamerákat, amelyek az idei idegenforgalmi szezonban már éjjel-nappal kontroll alatt tartják e közterületeket, s ha szükség van rá, a rendőrség perceken belül a helyszínen teremhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik