Belföld

Egyre több vonat közlekedik

Szerdán vonatok közel 40 százaléka közlekedett, ami 1500 szerelvényt jelent. A MÁV szerint csütörtökön ennél is több vonat indulására, kiszámíthatóbb vasúti közlekedésre van kilátás.

A MÁV szerint csütörtökön bizonyos kiszámíthatósággal közlekedék a vonatok: az elővárosban egy-két órás, a vidéki regionális forgalomban három órás gyakorisággal.

A reggeli friss adatok szerint javult a vasúti közlekedési helyzet Nyíregyházán, minden vonalon tudott egy-egy vonat közlekedni. Debrecenbe érkezett vonat Mátészalkáról, indult egy vonat Szolnokra. Nyíregyházán a 106 fős forgalmi személyzetből egy ember sztrájkolt, Debrecenben 101 főből 3.

A Budapest–Kelebia, a Kiskunfélegyháza–Kiskunhalas–Baja, az Újszeged–Makó–Mezőhegyes–Kétegyháza–Békéscsaba, a Szeged–Budapest vasútvonalon közlekednek a vonatok. Szegeden ugyan sztrájkolnak néhányan, ezért a vonatok Kiskundorozsmára érkeznek és onnan is indulnak.

Lőkösháza–Békéscsaba–Mezőtúr–Tiszatenyő vonalon megindult a vasúti forgalom, remélhetően egész napon lesz a vonatközlekedés, Lőkösházán a határforgalom is rendben üzemel. Szeged–Szeged-Rókus–Hódmezővásárhely–Orosháza–Békéscsaba vonalon a szegediek sztrájkja miatt Szeged-Rókusról indulnak a vonatok.

Közlekednek a személy- és a tehervonatok a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vonalain. A február 4-e óta tartó országos sztrájk miatt viszont továbbra is módosított menetrend érvényes a személyvonatokra a Sopron-Győr, Sopron-Szombathely és Szombathely-Szentgotthárd vonalakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik