Belföld

Vizsgálat a nyolc órán át szállított beteg ügyében

Azonnali eljárást kezdeményez az Egészségbiztosítási Felügyeletnél az egészségügyi tárca, hogy kiderítse, mi okozhatta annak a gyomorvérzéses férfinak a halálát, akit nyolc órán át szállítottak a mentősök, mielőtt a műtőbe került volna.

A beteg hozzátartozóinak közlése szerint a fővárosban élő 44 éves férfi még január végén lett rosszul. Családja mentőt hívott, akik először a szentendrei orvosi rendelőbe vitték, mert korábban Szentendrén lakott, és az új, budapesti lakhelye nem volt még bejelentve.

Szentendréről aztán a Margit kórházba vitték, ahonnan továbbküldték a János kórházba, majd ismét visszakerült a Margit kórházba. Ott végül megoperálták a vérző gyomrát, ám a beteg később kómába esett és február harmadikán elhunyt.

Az egészségügyi tárca közleményében azt írja, megdöbbentőnek tartják, ha igazolódik az a gyanú, hogy diagnosztikai hibák miatt egy beteg meghalhat egy gyomorvérzésben. Ezért a minisztérium vizsgálatot kezdeményez az Egészségbiztosítási Felügyeletnél azzal kapcsolatban, hogy miért fordulhatott elő ilyen eset, és arra is, ki volt a felelős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik