Belföld

Február 10-ig érvényes a januári bérlet

A MÁV öt nappal meghosszabbította a januári vasúti bérletek érvényességi időtartamát, mert a sztrájk miatt nem mindenhol biztosított a pénztári szolgálat – közölte a MÁV-START Zrt. A sztrájk még szerda reggel is folytatódhat.

A 2008. január havi, illetve 2008. január II. félhavi Dolgozó-, és Tanuló bérletek 5 nappal hosszabb ideig, azaz 2008. február 10-én 24.00 óráig érvényesek. A 2008. január havi hosszabb időtartamra szóló bérletek a sztrájk ideje alatt a szerződésben álló volántársaságoknál és a BKV Zrt. valamennyi Budapesten és az agglomerációban menetrend szerint közlekedő busz és HÉV járatain is felhasználhatóak.

A Volánbusz Zrt. budapesti vonalain, a Bakony Volán, Somló Volán, Tisza Volán, Balaton Volán, Kunság Volán és Borsod Volán teljes hálózatán, valamint az Agria Volán, Mátra Volán, Vértes Volán, Hajdú Volán, Hatvani Volán, Vasi Volán és Jászkun Volán bizonyos viszonylatain is elfogadják a MÁV-START Zrt. által kiadott érvényes bérleteket.

A vasutasok kedden 24 óráig biztosan nem hagyják abba a sztrájkot, de még szerdán reggel is lehet munkabeszüntetés – mondta Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik