Belföld

Bírósághoz fordult a MÁV

A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság.


A vasúttársaság a szakszervezet Munka Törvénykönyvében meghatározott együttműködési kötelezettségének, továbbá rendeltetésszerű joggyakorlás követelményének megsértése, valamint a sztrájkjoggal való visszaélése miatt kér jogorvoslatot – áll a MÁV közleményében.

A munkáltató hétfőn azt jelentette be, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a VDSZSZ követeléseinek sem jogi, sem szakmai, sem gazdasági alapja nincsen és a munkahelyek jövőbeni biztonságát veszélyezteti, mindezek miatt nem tudja teljesíteni a MÁV a VDSZSZ követeléseit.

A VDSZSZ azt követeli, hogy minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többletbérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozóinak, a MÁV-START, a MÁV-Trakció, illetve a MÁV Gépészet munkavállalóinak a kiszervezés időpontjától, a MÁV-START esetében 2007. július 1-jéig, visszamenőleg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik