Belföld

Az MSZP-től marad a vizitdíj

Az MSZP-frakciónak 11 módosító indítványról kell döntenie, amit az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényhez nyújtottak be. Erről Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott a frakció évadnyitó ülése előtt.

A 11 módosító indítvány között kettőt különösen fontosnak nevezett a törvény előkészítésében a frakció költségvetési munkacsoportját képviselő politikus.

Mint mondta, az egyik rögzíti a járulékfizetők beemelését a pénztári rendszerbe, képviseletüket a felügyelő bizottságokban, illetve a felügyeleti tanácsban. Tukacs István a másik érdemi módosításként említette, hogy a nagy értékű beavatkozásokat, amelyeket a pénztári rendszer nem képes finanszírozni, az országos kockázatközösségi alapból finanszírozzák majd.

A Tóth Károly által benyújtott, a vizitdíj eltörlését kezdeményező javaslatról Tukacs István azt mondta, frakciótársa nem nyújtott be ilyen módosító indítványt, de azt nem tudja megmondani, hogy a frakció előtt szerepel-e majd ilyen értelmű javaslat.

Sajtóhírek szerint a törvényjavaslathoz előzetesen 30 módosító indítvány érkezett a szocialista frakcióból, ebből a raportőri csoport vasárnap 11-et támogatott. Tukacs István elmondta: ezek között nem szerepelt Tóth Károly javaslata.

Az MSZP évadnyitó frakcióülésén részt vesz Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök is. A képviselőcsoport ülésén napirendre kerül a Fidesz megerősítő népszavazást célzó kezdeményezése, amelyet az MSZP-frakció – politikusaik korábbi nyilatkozatai alapján – várhatóan nem fog megszavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik