Belföld

A vonatok 80 százaléka állt le

Hétfő hajnali három és délelőtt tizenegy óra között az 1561 menetrend szerinti vonatból 332 szerelvény, a vonatok 22 százaléka közlekedett – közölte a MÁV. Egyes vonalakon leállt a személyszállítás, máshol buszokkal váltják ki a vonatokat.

A nemzetközi vonatok nem közlekednek a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon, de a belföldi vonatok közül 11közlekedett. A Budapest–Cegléd vonalon kiszámíthatatlan a vonatközlekedés, Budapestről Hatvan fele óránként egy szerelvény indul, ami Rákoson fordul vissza. Hatvan-Miskolc között egy-egy vonat szállítja az utasokat.

Nyíregyházáról elindult egy gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra, Szombathely nem indít és nem is fogad vonatokat a sztrájk miatt. Celldömölkről Budapest és Csorna irányába Vépig, valamint Nagykanizsa irányába Püspökmolnári állomásig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A visszautat is ugyanígy, Vép és Püspökmolnári állomásoktól Szombathely irányába vonatpótló autóbuszokkal oldották meg.

A Szombathely–Székesfehérvár–Budapest viszonylatban késéssel, de biztosított a vasúti összeköttetés, a Celldömölk–Győr vonalon viszont nincs vonatközlekedés. Celldömölk és Zalaegerszeg között közlekednek a vonatok. A Balaton északi partján, Tapolca és Szabadbattyán között kisebb késésekkel biztosított a vasúti közlekedés.

A GySEV-vonalakon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Szombathelytől Ják-Balogunyom és Acsád állomásig. A terület valamennyi olyan vasútvonalán, ahol közlekednek a vonatok átlagosan 15-60 perces késésekre, illetve járatkimaradásokra kell számítani. Fonyód–Kaposfüred között közlekednek a vonatok, csakúgy, mint Mohács és Pécsvárad között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik