Belföld

Horn és Toller már nem kap fizetést

Péntek reggeltől megtekinthető az Országgyűlés honlapján a képviselők és a tisztségviselők vagyonnyilatkozata. Két szocialista képviselő, a kómában lévő Toller László és a kórházban fekvő Horn Gyula nem adta le a bevallását.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozat-tételi határideje csütörtökön járt le. A parlament mentelmi bizottsága csütörtök este a távirati irodát úgy tájékoztatta: az országgyűlési képviselők közül 383-an adták le határidőre vagyonnyilatkozatukat, egy képviselői státusz Deák András (KDNP) halála, illetve a közelmúltban eredménytelenül végződött választás miatt betöltetlen, az MSZP-s Horn Gyula és Toller László családja pedig jelezte: nem adnak le vagyonnyilatkozatot.

Az, hogy a két szocialista képviselő nem ad le vagyonnyilatkozatot, azt jelenti: képviselői tiszteletdíjban nem részesülnek és képviselői jogaikat nem gyakorolhatják, de mandátumukat ez nem érinti.

Az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló törvény értelmében ugyancsak vagyonnyilatkozatot kell benyújtania az Állami Számvevőszék elnökének, a jegybank elnökének, alelnökeinek, a monetáris tanács és a felügyelő bizottság tagjainak, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Versenytanács tagjainak.

Szintén vagyonnyilatkozatot kell beadnia a Közbeszerzések Tanácsa elnökének, alelnökének és tagjainak, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökének és tagjainak, illetve az ORTT elnökének és tagjainak.

A bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a felsorolt tisztségviselők mindegyike határidőben eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik