Belföld

A többség leadta a vagyonnyilatkozatát

A vagyonnyilatkozat leadására kötelezettek többsége csütörtök délig leadta vagyonnyilatkozatát az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának - tájékoztatott a bizottság munkatársa.

Az országgyűlési képviselők közül még 37 vagyonnyilatkozat leadását várják a következő órákban. A határidő csütörtök éjfél, ám az elmúlt évek gyakorlata alapján várható, hogy a még hiányzó vagyonnyilatkozatok délután megérkeznek.

A szakértő közölte: a január 1-jétől hatályba lépett törvény alapján idén jóval bővebb körnek kell vagyonnyilatkozatot tenni, mint a korábbi években.

A vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről szóló, tavaly december 3-án elfogadott törvény szerint az idei évtől – egyebek mellett – a Gazdasági Versenyhivatal elnökének, elnökhelyetteseinek, a Versenytanács tagjainak ugyanúgy be kell nyújtaniuk vagyonnyilatkozatukat, mint az országgyűlési képviselőknek.

Ugyanez vonatkozik a Közbeszerzési Tanács elnökére, alelnökére és tagjaira, valamint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökére és tagjaira, valamint az Állami Számvevőszék elnökére, az Magyar Nemzeti Bank elnökére, alelnökeire, a Monetáris Tanács tagjaira, a MNB felügyelő bizottságának tagjaira, a Legfőbb Ügyészre, helyetteseire, az ORTT elnökére és tagjaira.

E körből egy kivételével már mindenki leadta a vagyonnyilatkozatát – közölte a Mentelmi Bizottság munkatársa. Az interneten pénteken délelőtt lesznek olvashatóak a vagyonnyilatkozatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik