Belföld

Indulhat a Margit híd felújítása

Év végén elkezdődhet a Margit híd 13 milliárd forintba kerülő felújítása a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése nyomán. A város vezető testülete 70 használt csuklós busz beszerzését is jóváhagyta.

Egyhangú döntéssel módosította a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön a Margit híd felújításának engedélyokiratát, s ezzel lehetővé válik, hogy az év végén megkezdődjön a rekonstrukció. A várhatóan 2010-ig tartó felújítás 13 milliárd forintos költségének csaknem a felére az államnál pályázik a főváros.

Hosszas, személyeskedéstől sem mentes vita után, a kormánypártok hozzájárultak ahhoz, hogy a BKV a metrószerelvények vásárlására tavaly kapott plusz 906 millió forintot korszerű, használt buszok vásárlására fordítsa. A cég 70, alacsonypadlós, hatéves átlagéletkorú csuklós, Genfben szolgáló járművet vásárol, amelyek több mint száz 20 éves, elavult járművet váltanak ki.

A metrójárművek vásárlása során a későbbiekben esetleg felmerülő többletköltséget a BKV 2010-ig saját forrásból kigazdálkodja. A 900 millió forintos plusz támogatást egyébként tavaly a cég az euróárfolyam-ingadozás kiküszöbölésére kapta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik