Belföld

Ellenakcióra készülnek a szocialisták?

A szocialisták egy része eltolná a március 9-i népszavazás utánra az egészségbiztosítási törvényről szóló végszavazást, attól függően, hogy a február eleji frakcióülésen a jogszabályhoz kapcsolódóan milyen módosító indítványokat fogadnak el – értesült a Magyar Nemzet.


Egyes forgatókönyvek szerint a szocialisták eltolnák az egészségbiztosítási törvényről szóló február 11-i népszavazást, ami attól is függ, hogy a február 4-i rendes frakcióülésen a jogszabályhoz kapcsolódóan milyen módosító indítványokat fogad el a párt.

Utóbbiak közül újra a képviselőcsoport figyelmének a középpontjába került Tóth Károly ismételten benyújtott javaslata, amely a kórházi napidíj és a vizitdíj eltörlését célozza – tudta meg a lap.

A Magyar Nemzet információi szerint ennek elfogadása azért is lenne számukra célszerű, mert így néhány héttel a Fidesz-KDNP kezdeményezte népszavazás előtt a három feltett kérdésből kettőt okafogyottá tennének. Amúgy is az a párt kampánystratégiájának az egyik fő eleme, hogy minél több embert otthon tartsunk – nyilatkozta a lapnak egy MSZP-s szakpolitikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik