Belföld

Nem változik a Gyurcsány-kormány

Nincs napirenden a kormány átalakítása - jelentette ki Daróczi Dávid kormányszóvivő, a gödi kihelyezett kormányülés után. A kormány lezárt egy politikai szakaszt és új hangsúlyokat fogalmaznak meg.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: a gödi kihelyezett kormányülésen nyugodt, alapos, elemző és tervező vita folyt, amelyhez valamennyi kormánytag hozzászólt. Ennek eredményeként a kormány részletezte a törvényalkotási menetrendből adódó feladatokat, meghatározta főbb irányait, amelyekről a jövő hét végéig tájékoztatást ad.

Politikai helyzetértékelés is folyt – tette hozzá, – a kormány úgy ítélte meg, hogy az elmúlt másfél év politikája megteremtette a lehetőséget, hogy az első szakaszt lezárhassák és új politikai hangsúlyokat fogalmazhassanak meg.

Daróczi közölte, a miniszterelnök erről fog beszélni évindító beszédében az Országgyűlésben. Tájékoztatása szerint a fő hangsúlyokat a foglalkoztatás bővítése, a gazdasági növekedés az egyensúly megtartásával – beleértve az adórendszer átalakítását – kapják, valamint az, hogy több lehetőséget adjanak a leszakadóknak az oktatásban, kultúrában és a közművelődésben is. Utóbbi területen a kormány még ebben az évben konkrét intézkedéseket hoz – mondta.

Az MTI kérdésére a kormányszóvivő elmondta, a vita konstruktív és érdemi volt, nyoma sem volt a kormány működését és munkáját veszélyeztető ellentéteknek.

Szóba sem került a kormányátalakítás kérdése, ez nincs napirenden – fűzte hozzá. Az MTI információi szerint a kormányülésen elbúcsúztak a távozó kabinetfőnöktől, Gál J. Zoltántól és Szetey Gábortól, a szintén távozó személyügyi államtitkártól, mindkettőjük munkáját megköszönte a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik