Belföld

Bekamerázzák a piacokat

Legkésőbb áprilistól kormányrendelet szabályozza majd a piacok és vásárok működését. A vevőket súlyosabb szankciókkal óvnák - írta a Népszava.

A tervek szerint térfigyelő kamerákat szerelnének fel a piacokon. Várhatóan erősítik a szankciókat is, például azonnali bezárással, vagy elkobzással lehetne fellépni a jogsértőkkel szemben.

A piacok és vásárok működéséről szóló jogszabály 1995 óta változatlan, miközben az elárusítóhelyek is sokat változtak azóta. A változtatásra azért is szükség van, mert a közhiedelemmel ellentétben a piacok már nem a kispénzűek törzshelyének számítanak, hanem nagyvállalkozók elosztóbázisai, amelyek többmilliárdos forgalmat bonyolítanak – olvasható a lapban.

Az egységes ellenőrzésről, a fogyasztók biztonságáról kedden egyeztettek civilszervezetek, az adóhatóság, a vám- és pénzügyőrség, a fogyasztóvédelem szakemberei Kondorosi Ferenc kormánybiztosnál. A cél a fogyasztói jogok fokozott érvényesíthetősége, amit csak az ideiglenes kereskedelmi gócpontok működésének átláthatóságával érhető el – írta a Népszava.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik