Belföld

Nem lesz sztrájk a Kapos Volánnál

Megállapodás született a Közúti Közlekedési Szakszervezet kaposvári tagszervezete és a Kapos Volán vezetése között az idei béremelés mértékéről hétfő este, így elmarad a cég dolgozói által szerdára tervezett sztrájk. A szakszervezeti vezetője tájékoztatása szerint korrekt légkörben folyt a tárgyalás.

A szakszervezeti tagság igénye az volt, hogy a tavalyi béralkunál rosszabbat ne kössenek, ami teljesült – mondta Dobi István. Idén csakúgy, mint egy évvel korábban 7 százalékkal emelkedik majd a vállalati átlagkereset, amin belül a fizikai dolgozók (buszsofőrök, – szerelők) bére 8 százalékkal, míg a szellemi állományé 4 százalékkal fog növekedni.

A szakszervezet fél százalékot engedett egy héttel ezelőtti bérköveteléséből, és a béren kívüli juttatásként korábban kért évi 32 700 forint helyett megelégedett a 12 ezer forinttal. A munkáltató az aláírt megállapodásban vállalta, hogy a kollektív szerződésben foglalt kedvezményeket idén is változatlan formában megtartja – közölte Dobi István.

Torma Kálmán, a Kapos Volán vezérigazgatója szerint ennek a megállapodásnak a tükrében kimondható, hogy felesleges volt a múlt heti sztrájk, hiszen a társaság egy héttel ezelőtti kiajánlásában ugyanekkora összköltséget vállat a bérek és béren kívüli juttatások megemelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik