Belföld

Kétszázan demonstráltak a Kossuth téren

Mintegy kétszáz ember gyűlt össze Budapesten a Kossuth téren, hogy a nemzeti civil ellenállás ötszázadik napján arra emlékeztessenek: másfél éve Budapesten és más vidéki városokban követelik a miniszterelnök és kormánya távozását. Morvai Krisztina szerint félelemben él Magyarország, és a tüntetők az ország élő lelkiismeretét testesítik meg.

A demonstráción támogató aláírásokat gyűjtenek a Fidesz március 9-i népszavazási kezdeményezéséhez, valamint a Magyar Gárda feloszlatására tett kezdeményezések ellen. A rendezvényt a Magyar Gárda néhány, láthatósági mellényt viselő tagja „biztosította”.

Közel kétszáz ember tüntetett (Fotó: MTI)

Közel kétszáz ember tüntetett (Fotó: MTI)

Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke a Parlament előtt úgy fogalmazott: profit- és pénzközpontú Magyarország jött létre, vissza kell venni az országot azoktól, akik túszul ejtették, felnőtté kell válnunk és egy emberközpontú szilárd értékrendű országot kell építenünk. Szerinte menekültként, megfélemlített emberként élnek az emberek saját hazájukban és „mintha természeti katasztrófa” söpörné el a vasútjainkat és az egészségügyet, értékeinket.

Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató demonstrálók többször a „Börtönbe”, „Gyurcsány takarodj!”, „Hazaáruló!” szavakat skandálták.

A Parlament előtt 2006. szeptember 17-én azt követően kezdődtek a kormányellenes tüntetések, hogy kiszivárgott Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön 2006. május végén elmondott beszéde.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik