Belföld

Ficsor javítaná a kapcsolatot a kormány és a képviselők között

Intenzívebbé szeretné tenni a kormány és a képviselők közötti kapcsolatot Ficsor Ádám, a miniszterelnök pénteken munkába álló kabinetfőnöke.

Ficsor részt vett az MSZP-frakció informális ülésén kedden. Az új kabinetfőnök azt kérte a képviselőktől, mondják el, melyek azok a területek, amelyeken problémák vannak, amelyeken javítani kell – mondta Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes. Hozzátette: a február elsejével kinevezett kabinetfőnök egyelőre ismerkedik a területtel, szakmai elképzeléseit most alakítja ki, ezért erről még nem tudott részleteket mondani.

Kovács Tibor azt mondta: amiben Ficsor Ádám úgy érzi, van javítanivaló a korábbi időszakhoz képest, az az, hogy a kormány és a képviselők között intenzívebb és gyakoribb kapcsolat legyen, mint az elmúlt időszakban. A leendő kabinetfőnök azt ígérte, hogy a február 4-i frakcióülésen ismerteti elképzeléseit – fűzte hozzá a politikus.

A frakcióvezető-helyettes megjegyezte: több képviselő is emlékeztetett arra, hogy a földművelési tárcánál szakállamtitkárként dolgozó Ficsor Ádám jó kapcsolatokat tartott fenn a frakció munkacsoportjaival.

A 28 éves Ficsor Ádám február 1-től tölti be a kabinetfőnöki posztot, amelyen Gál J. Zoltánt váltja. Ficsor Ádám korábban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkáraként dolgozott.

Kovács Tibor tájékoztatása szerint Kondorosi Ferenc, az Új rend programjáért felelős kormánybiztos a frakcióülésen számos területet említett, ahol a jogalkotás pontosítására van szükség. A frakcióvezető-helyettes példaként a közlekedést, valamint az államigazgatási ügyintézés és a bírósági döntések elhúzódását említette.

Az MSZP február 4-én tartja egész napos évadnyitó frakcióülését. A tanácskozáson várhatóan döntenek az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, az Országgyűlés által elfogadott, de ki nem hirdetett törvényhez benyújtott módosító indítványokról.

Ajánlott videó