Belföld

Hétszáz riasztást kaptak a tűzoltók

A Dunántúl nyugati és északi részén, Fejér megyében, Győr-Moson-Sopron megyében, Veszprém megyében, illetve az ország középső részén, a főváros és Pest megye területén volt a legtöbb esemény.

Az utóbbi huszonnégy órában hétszázszor hívták segítségül a tűzoltókat, főként a szélvihar okozta károk elhárítására – közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn reggel.

Megrongálódott tetők, kémények

A hétszáz riasztásból 400 esetben fakidőlés vagy ágleszakadás miatt kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Közutakra, vasúti pályára, közterületre, épületekre egyaránt dőlt fa. A maradék háromszáz alkalommal különböző egyéb események – tetőszerkezet-megbontás, reklámtáblák leszakadása, kémények, tűzfalak dőlése – miatt érkezett riasztás. Szép számmal keletkeztek gépjárműkárok is, fakidőlés vagy egyéb ok miatt.

Az országban két épület vált lakhatatlanná, mind a kettő Győr-Moson-Sopron megyében. Az egyik Iván településen fekszik, innen hét embert kellett rokonokhoz költöztetni, a másik pedig Sopronban, itt kéménydőlés miatt két ember szintén rokonokhoz ment. Az iváni ház teljesen tönkrement.

Gázmérgezést is okozott a vihar

Nyolcan szenvedtek szénmonoxid-mérgezést a vihar miatt, mindnyájan Fejér megyében, Pusztaszabolcson, illetve Seregélyesen. A bajt az okozta mind a két házba, hogy a szél visszafújta az égésterméket. A nyolc embert kórházba kellett vinni. A seregélyesiek el is vesztették az eszméletüket, őket a tűzoltók vitték ki a házból.

Az Ön házát, autóját is megrongálta a vihar? Van egy fotója, videója az országban tomboló szélviharról? Töltse fel az FN Tudósítóba!

A Fejér megyei Daruszentmiklóson az általános iskola tetejét megbontotta a szél, és emiatt hétfőn nem lesz tanítás az iskolában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik