Belföld

Hétfőn már csitul a viharos szél

A viharos erejű széllökések hétfőn már jelentősen mérséklődnek, helyenként viszont záporesőre lehet számítani. Csütörtöktől újabb hidegfront éri el térségünket, amely jelentősebb csapadékot és a reggeli órákra fagypont alatti hőmérsékletet hoz.

A hétfői nap folyamán változóan felhős lesz az ég futó záporral, hózáporral. Az élénk északi szelet eleinte még sokfelé kísérik erős, helyenként viharos széllökések, majd a déli óráktól jelentősen mérséklődik a légmozgás. Napközben a Duna–Tisza közében néhány órára kisüt a nap, keleten és Dunántúl nyugati részében jobbára erősen felhős idő lesz, nyugaton az esti órákban nem kizárt gyenge záporeső sem. Kora délután 3 és 8, késő este 0 és 5 fok közötti hőmérséklet várható.

A kontinens középső részeinek – így hazánk – időjárását jelenleg egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja alakítja, melynek nyomán erős, sőt viharos erejű széllökésekkel kísért északnyugati szél fúj. A szokatlanul erős légmozgás a hétfői napon már jelentősen mérséklődni fog.

Csütörtöktől újabb hidegfront

Kedden változóan felhős lesz az égbolt, a Dunántúlon több, míg az ország más részein kevesebb felhőzetre számíthatunk. Eleinte a Kisalföld térségében fordulhat elő gyenge szitálás, jelentéktelen eső, majd a délután második felére már itt sem várható csapadék.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Szerda reggelre többfelé alakulhatnak ki pára-és ködfoltok, helyenként kiterjedt ködmezőkkel is találkozhatunk. Napközben eleinte több-kevesebb napsütésre készülhetünk, majd késő délután folyamán a dunántúli területeken beborul az ég és az esti órákban kevés csapadékra is számíthatunk – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Csütörtökre egy ciklon felhő-és csapadékrendszere érinti hazánkat, ezért országszerte borult, csapadékos időre van kilátás. A reggeli órákban többfelé kell számítani esőre, havas esőre, a hegyekben kisebb havazásra, hószállingózásra. A minimumhőmérséklet általában -1 és +3 fok között alakul, majd napközben 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Fagyos hét vége

Pénteken a reggeli órákban országszerte fagypont alatti minimumértékeket mérhetünk. Északkeleten akár -7 fok körüli hőmérsékletre is kilátás van, míg másutt általában a -2, -3 fok lesz a jellemző.

Szombaton reggel a dunántúli és a középső területeken 0 és +1 fok között, míg a keleti tájakon fagypont alatti hőmérsékletekre van kilátás. Napközben a változó felhőzet mellett elsősorban a nyugati és a középső országrészben számíthatunk jelentéktelen csapadékra.

A várható időjárásról bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik