Belföld

A Fidesz a tanulmányokról kérdezősködött

A Fidesz tudni szeretné, mekkora összeget fordítottak a minisztériumok az elmúlt öt évben külső személyektől, szervezetektől megrendelt tanulmányokra.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője azt tudakolta a kormánytagoktól, hogy az általuk vezetett minisztérium, illetve annak jogelődje hány forintot költött tanulmányok külső személyektől, szervezetektől történő megrendelésére 2002. május 27. és 2007. december 31. között. A képviselő a tanulmányok listáját is kérte a tárcáktól.

Érthetetlen az, hogy miért kell megbízni külső cégeket a munkák elvégzésével, amikor a minisztériumi szakértők, állami tisztviselők ezért kapják a fizetésüket – írta a levélben Ágh Péter. Hozzátette: a Miniszterelnöki Hivatal kis híján 120 millió forintot költött tanulmányokra, amelyeket külső személyektől, szervezetektől rendelt meg.

A múlt héten több fideszes képviselő is tudakolta, mekkora összeget fordítottak a minisztériumok erre a célra. Ágh Péter szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: ezek a kiadások értelmetlenek voltak, hiszen semmilyen tanulmány nem javított az ország helyzetén. Példaként a Balatonőszödön elhangzott Gyurcsány-beszéd utóhatásáról készített tanulmányt említette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik