Belföld

Az SZDSZ nem változtat egészségbiztosítási törvényen

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) országgyűlési képviselőcsoportja nem tervez módosítási indítványokat benyújtani az egészségügy átalakításáról szóló törvényhez, és bízik abban, hogy az Országgyűlés februárban ismételten elfogadja a jogszabályt - mondta Gulyás József, a párt országos tanácsának elnöke.

Az Országgyűlés által elfogadott egészségbiztosítási törvény nem az, amit az SZDSZ elképzelt, a párt ugyanakkor tudomásul veszi, hogy koalíciós partnere, az MSZP ennél messzebb nem tudott elmenni, ez olyan politikai kompromisszum, ami mindkét párt számára elfogható, működőképes – mondta a liberális politikus.

Közlése szerint az SZDSZ azt képviselte, hogy az egészségügyi ágazatban nagyobb arányban jelenjenek meg szakmai befektetők, a magántőke, mert az államháztartás több pénzt nem tud az egészségügybe pumpálni.

Gulyás József szavai szerint megfontolják azokat az észrevételeket, amelyek miatt a köztársasági elnök visszaküldte a parlamentnek az egészségügyi törvényt, a párt nyitott a módosításokra. A politikus elmondta: kedd óta tudják, hogy az MSZP tíz pontban módosítaná a törvényt, de a “módosítások iránya semmiféleképpen nem járhat azzal, hogy a szakmai befektetői bizalmat rontsa”.

Abban biztos az SZDSZ, hogy a koalíciós pártok között egyetértés lesz a módosító javaslatok tekintetében, “biztos vagyok abban, hogy még februárban lesz elfogadott egészségbiztosítási törvény” – szögezte le.

Ajánlott videó