Belföld

Gyurcsány nem ismeri az új korrupciós ügyet

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem ismeri a Tóth József szocialista politikussal kapcsolatos ügyet, de tájékozódni fog. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt az MSZP elnökségének kétnapos egri ülését követően vasárnap.

A HírTv pénteken számolt be arról, hogy a birtokába került három évvel ezelőtti hangfelvétel szerint egy közpénzzel támogatott önkormányzati kht. 30 milliós hiányát akarta “lepapírozni” egy szocialista politikus Hajdú-Bihar megyében. A televízió arról számolt be, hogy a hangfelvételek Tóth József, a megyei közgyűlés volt szocialista alelnöke, jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő arra kéri munkatársait: visszadátumozott és utólag legyártott hamis dokumentumokkal kozmetikázzák a társaság könyvelését.

A HírTv szerint a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség is megkapta a hanganyagot és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított nyomozást december 22-én.

Tóth József, (MSZP) az MTI-nek szombaton visszautasította a vádakat és azt mondta, beperli azokat, akik megsértették jó hírnevét és becsületét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik