Belföld

Csintalan-ügy: készül a DNS-jelentés

A Csintalan Sándor elleni támadás ügyében a rendőrség több szakértői – így DNS-szakértői – jelentés elkészültét is várja – mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő megerősítette a Népszabadság információját, mely szerint a támadás helyszínén a szemlebizottság az elkövetők azonosítására alkalmas DNS-eket rögzített. Hozzátette: továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által kitűzött ötmillió forintos nyomravezetői díj.


A szóvivő megjegyezte: érkezett néhány bejelentés az ügyben, ezek valóságtartalmát egyesével ellenőrizték, eddig azonban nem találtak olyan adatot, amely alapján azonosítani lehetne az elkövetőket.

A HírTv munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, december elején támadták meg lakásának mélygarázsában. Csintalan Sándor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyben a rendőrség rablás miatt indított eljárást, a BRFK nyomozását a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda is segíti.

A támadás után néhány nappal a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára Csintalan Sándor megverését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik