Belföld

Budapest szakít a liberalizmussal?

A mai városvezetés után legalább ötven évig nem lesz Budapestnek liberális vezetése - jelentette ki Tarlós István. Hozzátette: az SZDSZ jelenleg nem létező sikerekkel szédíti az embereket.

Az ellenzéki politikus szerint számos területen „válsághelyzet” van, a városvezetés a problémák feltárása és a gondok megszüntetése helyett ismét „valótlanságokkal”, nem létező eredményekkel kampányol. A problémák érzékeltetésére szólt a 4-es metró építésével és a korábbi útfelújításokkal kapcsolatos szerződésekről.

Abszurd dologként említette, hogy nincs válasz a városvezetés részéről arra a felvetésre, hogy ki és hogyan köthetett olyan metrószerződést, amely rendkívül előnytelen Budapest számára. Példaként idézte, hogy egy ötmilliárd forintos szerződés felmondása esetén az összeg egytizedét kapnák meg a gyakorlatilag szankcionálatlan kivitelezőtől.

Az ellenzéki képviselő nyilvánvalónak nevezte Demszky Gábor politikai felelősségét több kérdésben, köztük a szabálytalanul elköltött útfelújítási pénzek ügyében. Nehezményezte, hogy a főváros vezetése „nem néz a tükörbe”, nem vállalja a felelősséget. Ehelyett másodrangú, harmadrangú hivatalnokokat tesz felelőssé a nyilvánvalóban vezetési problémákból fakadó hibák miatt.

Tarlós István szerint a Fővárosi Közgyűlés a városvezetés szándékának megfelelően jelenleg úgy működik, mint Caligula római császár idején a szenátus. Kritikával szólt arról, hogy amikor egyfős különbség van csak a kormányoldal és az ellenzék között, a fontos kérdések nem a közgyűlésben, hanem a Főpolgármesteri Kabinetben és egy-két csúcsbizottságban dőlnek el.

Tarlós István többször is egyszázalékos pártnak nevezte és bírálta az SZDSZ-t, illetve a párt legújabb fővárosi kampányát. Úgy vélte, hogy miközben a párt nem ad választ arra, miből telik nekik a méregdrága kiadványra, a lapban „nem létező sikerekkel szédítik” az embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik