Belföld

Cigarettacsempészeket buktattak le

Mintegy ezer karton, különböző márkájú cigarettát találtak egy személygépkocsiban a rendőrök a Hajdú-Bihar megyei Bihartorda – Bakonszeg környékén szombatra virradó éjszaka - jelentette a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője.

Az eset egyszerű igazoltatásnak indult – mondta Kupecz József szombaton a távirati irodának. Az autós menekülni próbált, de a rendőröknek sikerült elfogni, és átvizsgáláskor a személygépkocsi hátsó ülése mögött ukrán zárjegyes cigarettát találtak – fűzte hozzá.

A gépkocsi kisvárdai sofőrjét és utasát előállították a püspökladányi rendőrségen, az ügyet pedig átadták az illetékes pénzügyőröknek, akik az autót és rakományát lefoglalták. Kupecz József beszámolt arról is, hogy a sofőr lakhelyén további 300 kartont foglaltak le, melynek mintegy fele ténylegesen cigaretta, a másik fele pedig papírral kitömött kartoncsík.

A jövedéki bírság az autóban talált cigarettára megközelítőleg 15 millió forint, míg a lakásban talált mennyiségre kétmillió forint – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik