Belföld

12 ezer lakás van fűtés nélkül Miskolcon

Tizenkétezer lakás maradt meleg nélkül szerda kora reggel Miskolcon, miután eltörött egy ötszáz milliméter átmérőjű vezeték - erősítette meg az MTI információját Korozs András, a Miskolci Hőszolgáltató (Mihő)Kft. igazgatója. A távhőszolgáltatás csak estére áll helyre az ígéretek szerint.

Miskolcon, a Tizeshonvéd utcában tört el az ötszázas vezeték reggel fél hat előtt, emiatt jószerivel az egész belváros távfűtéses lakásaiban hidegek a radiátorok – mondta az igazgató.


A Mihő szakemberei nagy erőkkel megkezdték a hiba elhárítását, ez, illetve a rendszer újbóli feltöltése azonban várhatóan órákig eltart. Legfrissebb tájékoztatásuk szerint csak az esti órákra lesz ismét fűtés és melegvíz az érintett lakásokban.

Miskolcon szerda reggel mínusz 4-5 fokot mértek.



12 ezer lakás van fűtés nélkül Miskolcon 1

Eltölrt egy vezeték Miskolcon (Fotó: MTI)


A társaság közleménye szerint egy 500 milliméter átmérőjű gerincvezeték 30 centiméter hosszan elhasadt, emiatt “a szolgáltatás rendszeréből jelentős mennyiségű vizet” veszítettek.

A városban nincs fűtés és melegvíz-szolgáltatás a Vörösmarty, a Jókai, a Győri kapui, a Vologda lakótelepeken, valamint az Újgyőri főtér térségében és a Szentpéteri kapu távhőszolgáltatással ellátott lakásaiban, összesen mintegy 12 ezer otthonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik