Belföld

A közigazgatási hivatal perli a Centrumot

Beperli a Centrum Parkoló Kft.-t megbízó hét kerületet a közigazgatási hivatal, alapvetően a törvénytelenül eladott többmilliárdos követelésállomány miatt – írja a Népszabadság.

A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal pert indít a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása, valamint az azt létrehozó hét kerület – így közvetve az általuk a parkolók üzemeltetésével megbízott Centrum Parkoló Rendszer Kft. – ellen.

A hivatal leginkább azt kifogásolja, hogy a Centrum törvényellenesen, a társulásban résztvevő önkormányzatok felhatalmazása nélkül adta el több milliárd forintos követelésállományát különböző behajtó cégeknek. Ahhoz, hogy a Centrum eladja követelésállományát, az önkormányzatok felhatalmazásával kellett volna rendelkeznie. A társulás szerint azonban jogszerűen jártak el, a hivatal egy korábbi törvényességi észrevételét a szervezet visszautasította.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a fizetési meghagyások nyomán polgári perré alakuló ügyek sorsa. A Fővárosi Bíróság annyit közölt: a konkrét ügyekben a tárgyalások felfüggesztéséről minden esetben az eljáró bíró dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik