Belföld

Horn megnyugtatta a biztosítókat

Politikai értelemben nem leselkedik veszély azokra a biztosítókra, amelyek szerepet vállalnak az egészségbiztosítási rendszer átalakításában: egy esetleges szerződésbontás következményeit az államnak kellene viselnie – közölte Horn Gábor a köztévében.

„Orbán Viktor rosszul mondja, rosszul tudja. Azok a biztosítók, amelyek bejönnek ebbe a rendszerbe, és aláírnak egy szerződést, ha azt az állam egyoldalúan felbontja, akkor annak az összes következményét (…) az államnak kell viselnie” – mondta a liberálisok ügyvivője a Nap-kelte című műsorban. A Fidesz vezetője korábban egyértelműsítette: ha pártja kormányra kerül, visszaállítják az eredeti állapotot az egészségügyben.

Horn Gábor „szemenszedett hazugságokra” épülő vádaskodásnak nevezte a Fidesznek az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos érveit. Véleménye szerint nem igaz, hogy a magyar társadalom egésze szemben áll az új rendszer bevezetésével. Mint mondta, a társadalom „egy jó része nem érti még ezt a dolgot”. A liberális politikus szerint a Magyar Orvosi Kamara politikai alapon helyezkedik szembe az új egészségbiztosítási rendszerrel.

Álláspontja szerint ebben a „költségvetési tulajdonviszonyokat átalakító” kérdésben nem lehet népszavazást kiírni, mert az „nem állja ki az Alkotmánybíróság próbáját”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik