Belföld

Helyenként -10 fok alatt lesz a hőmérséklet

Napos időre számíthatunk szerdán, a hőmérséklet legfeljebb -2 és 2 fok között lesz. Csütörtökön marad a napsütés, a hajnali hőmérséklet egyes területeken -10 fok alá süllyed.

Délután szép, napsütéses idő várható, a felhőzet a keleti területeken növekszik meg egy kicsit. Helyenként tartósnak ígérkezik a reggeli ködtakaró, ezeken a területeken ködszitálásra, ónos szitálásra kell számítani. Az északnyugati szél napközben gyenge marad, a hőmérséklet a napsütés ellenére sem emelkedik magasra: a legmagasabb érték 2 és -2 Celsius-fok között alakul – írja az Időkép.hu.

Csütörtökön a kora reggeli órákban többfelé számíthatunk pára- és ködfoltokra, melyek helyenként tartósnak bizonyulnak. Gyenge, illetve mérsékelt északnyugati irányú szél várható. A kora reggeli órákban -4 és -10 fok között alakul a hőmérséklet. A hóval borított területeken -10 Celsius-fok alatti értékek is előfordulhatnak. Délután marad a napos hideg idő keleten kissé megnövekvő felhőzettel. A tartósan köddel borított területeken köd- és ónos szitálásra lehet számítani. Gyenge, illetve mérsékelt nyugati irányú szél várható, a hőmérséklet csúcsértéke -1 és 3 fok között alakul.

Szerdán fronthatás ugyan nem várható, de a magasban enyhébb légtömegek érkeznek térségünk fölé, ezért melegfront jellegű tüneteket tapasztalhatunk. Fejfájás, esetenként migrénes panaszok, rossz közérzet és fáradékonyság jelentkezhet. A szervezet fizikai teljesítőképessége csökken, a gyulladásos betegségek száma növekedhet. A sok napsütés hatására viszont javulhat a kedélyállapotunk, kedvező közérzet alakulhat ki.

Szerdán a reggeli órákban országszerte síkosak, csúszósak lesznek az utak, valamint többfelé alakulhatnak ki pára- és ködfoltok. Ezek környezetében hirtelen és számottevően – akár 100 méter alá is – csökkenhet a látástávolság. Napközben továbbra is előfordulhatnak fagyos, csúszós útszakaszok, de egyes területeken kismértékű olvadásra is készülhetünk, így vizes, síkos útszakaszokra is készülni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik