Belföld

Változik a BKV-menetrend az ünnepek alatt

Az adventi hétvégék után karácsonykor, szilveszterkor és újév napján is változó menetrendre számíthatunk, amennyiben a BKV járatait vesszük igénybe.

Karácsonyi közlekedés

December 24-én, hétfőn napközben a járatok a szombati napokon érvényes menetrend szerint járnak. Az autóbuszok, villamosok és trolibuszok jellemzően 16 óráig járnak, ezután az éjszakai járatokkal lehet utazni. Ahol a csatlakozó járatok érkezése szükségessé teszi, az utolsó járművek a csatlakozás bevárásával, néhány perccel később indulnak. Így például a metróállomásokról induló mindegyik felszíni járat megvárja az utolsó metrót. Az utolsó metró- és kisföldalatti szerelvények 15.30-kor indulnak a végállomásokról.


A HÉV-szerelvények Budapestről 15.50 és 16.10 között, a külső végállomásokról 14.30 és 16.34 közötti időben indulnak utoljára.
Az utolsó fogaskerekű a Városmajor végállomásról 16 órakor, a Széchenyi-hegyről 16.25-kor indul.


Éjjel, 23 óra után az éjszakai járatok a szombat éjszakai menetrend szerint közlekednek. Ettől csak a 906-os autóbusz menetrendje tér el, amely járat egész éjszaka 15 percenként indul.


December 25-én és 26-án minden BKV-járat munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik. Ettől eltérően, december 25-én az első Ráckevei HÉV a Vágóhíd végállomásról 5.05-kor indul.

Változások a két ünnep között

A karácsony és szilveszter közötti munkanapokon (december 27-én, 28-án és 29-én) a járatok az iskolaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, illetve néhány vonalon ritkábban közlekednek. Az Expo-járat, 18A és a gyors 98-as autóbuszok, valamint a 41A villamosok ezeken a napokon nem járnak.

Közlekedés szilveszterkor

Az év utolsó napján, december 31-én a járatok üzemidőben a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Éjjel a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni. A kisföldalatti – a korábbi évektől eltérően – szombati menetrend szerint, a teljes üzemidőben (23.10-ig) közlekedik. Az éjszakai járatok közül a 906-os helyett egész éjjel 10 percenként indul a 6-os villamos. A Fogaskerekű óránként közlekedik. A járatok a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.20 és 4.20 között indulnak.


Újév napján (január 1-jén, kedden) a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Az utcai rendezvények miatt egyes járatok közlekedésében kisebb menetrendi változások előfordulhatnak.


Január 2-án (szerdán) az iskolaszünetben, 3-án (csütörtökön) pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik