Belföld

Hétfőtől újra itt a hó

Pénteken és a hétvégén az ország nagy részén borult, csapadékos időre készülhetünk. Hétfőtől azonban az őszies időt az igazi tél váltja fel: havazásra, hózáporokra kell felkészülni.

A pénteki nap folyamán tovább növekszik a felhőzet. Délutántól túlnyomórészt erősen felhős, borult idő várható, sőt egy csapadékzóna is eléri hazánkat. A délkeleti területeket kivéve számíthatunk esőre, záporokra, északkeleten ónos eső is lehet. Északon a magasabb területeken akár havas eső is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6-11 fok között, északkeleten 3 fok körül alakul. Késő estére pedig 2-7 fok várható.


Az Időkép előrejelzése szerint szombaton a reggeli órákban még többfelé, később már csak a Tiszántúlon lehet csökkenő mennyiségű csapadékra számítani. A nappali csúcshőmérséklet 2- fok közelében alakul. Vasárnap délután északnyugat felől egy újabb felhő-és csapadékzóna éri el hazánkat, így ismét borongósra, esősre fordul időjárásunk.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A jövő hét első napja csapadékosan, borúsan indul, majd nyugat felől már egyre inkább felszakadozik a felhőzet, bár záporok, a hegyekben esetleg hózáporok még előfordulhatnak.
Kedden sem várható számottevő javulás időjárásunkban, a felhőátvonulások mellett bárhol számítani lehet hózáporokra, illetve havas esőre is. A keleti, északkeleti területeken tartósabb havazással kell számolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik