Belföld

100 százalékos volt a Volán-sztrájk

Mintegy 3-4 ezer menetrend szerinti autóbuszjárat nem közlekedett a Volán-társaságoknál a 7 órakor befejeződött országos sztrájk alatt kedden.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), az Autóbuszközlekedési Dolgozók Uniója (ADU), a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége azért hirdetett sztrájkot kedden üzemkezdettől 7 óráig, hogy az autóbuszvezetők korkedvezményre jogosító ideje ne függjön a vezetett jármű típusától.

Korcsolayné Kovács Krisztina, a KKSZ elnöke úgy értékelte, hogy sikeresek voltak a helyi sztrájkok, amelyeken szinte 100 százalékos volt a részvétel a buszvezetők körében, kivéve a Balaton Volánt, ahol felvették a munkát. A KKSZ elnöksége szerdán értékeli a sztrájkot, és dönt a további lépésekről. A szakszervezet továbbra is tárgyalni kíván, céljuk, hogy az autóbuszvezetők korkedvezménye ne függjön a vezetett jármű típusától, és erről hosszú távon kívánnak megállapodni.



100 százalékos volt a Volán-sztrájk 1

Képgaléria: Volán-sztrájk (fotó: MTI)


Az MTI tudósítóinak helyszíni jelentései szerint a buszpályaudvarokon alig voltak utasok a sztrájk ideje alatt, a munkabeszüntetést követően rendben elindultak a járatok.

A MÁV közlése szerint a Volán-sztrájk alatt nem nőtt kiugróan a személyforgalom a vasúti vonalakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik