Belföld

A Fidesz bemutatja az Erős Magyarországot

December 8-án teszi közzé a Fidesz saját reformprogramját, amelynek "Erős Magyarország" a címe.

A 100 oldalas dokumentumot a program kidolgozását vezető Navracsics Tibor frakcióvezető mutatja be, Orbán Viktor pártelnök pedig Programalkotás és alapértékek címmel tart előadást az ELTE Múzeum körúti Gólyavár rendezvényközpontjában tartandó tanácskozáson.

Navracsics Tibor az MTI-nek még júliusban adott interjújában beszélt arról, hogy a Fidesz ősszel programalkotó munkába kezd.

Mint akkor elmondta, bízik abban, hogy decemberre előállnak egy “klasszikus értelemben vett”, szakpolitikánként lebontott programmal, amely elmondja, hogy a Fidesz szerint 2007 végén, 2008 elején mit kellene tenni. Ez a program arra is alkalmas lenne, hogy választási programként működjön, bármikor kerüljön sor a választásokra – tette hozzá Navracsics Tibor.

Gazdasági növekedés és társadalmi szolidaritás – ez áll a középpontjában a bemutatandó programnak, amelynek alapját a Fidesz májusi kongresszusán elfogadott Jövőnk vitairat adja. A dokumentumban nem konkrét intézkedésekről írnak, hanem azt az irányt határozzák meg, amely felé a Fidesz középtávon mozdulna el.

A program továbbra is kiáll az adó- és járulékcsökkentés mellett, de erre nézve sem tartalmaz konkrét javaslatokat, adókulcsokat.

A programban kiállnak az egybiztosítós nemzeti társadalombiztosítás mellett, valamint egyfajta produktív szociálpolitika mellett foglalnak állást, ami azt jelenti, hogy az erre a területre fordított pénz valóban hasznosuljon, és ne a meglévő problémákat termelje újra.

A Fidesz a készülő programról honlapot is indított, amelyen azt írták: “Soha nem látott felelősség hárul ránk, vissza kell adnunk Magyarország hitét, helyre kell állítani a demokráciát, meg kell alapoznunk Magyarország felemelkedését. Rajtunk a sor, hogy megmutassuk, a Fidesz még ilyen reménytelennek látszó helyzetben is képes kiutat mutatni az országnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik