Belföld

Az OVB cáfolta Orbánékat

Csütörtökön Deutch-Für Tamás bejelentette, hogy az Országos Választási Iroda (OVI) befejezte a kórházi napidíj ügyében gyűjtött aláírások hitelesítése, majd Orbán Viktor a Fidesz és Semjén Zsolt a KDNP elnöke levelet írt az Országos Választási Bizottságának (OVB), hogy tartson rendkívüli ülést az ügyben. A hitelesítés azonban egyáltalán nem fejeződött be – mondták el az érintett hivatalok a Népszabadságnak.

Szigeti Péter, az OVB elnöke nem tud arról, hogy az aláírások hitelesítése megtörtént volna. Mint azt a Népszabadságnak elmondta, a hivatalos értesítést az OVI küldi meg az OVB-nek, de a munkát a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) végzi. Az elnök úgy tudja, hogy mivel igen nagyszámú aláírásról van szó, a hitelesítési munkát várhatóan a törvényes határidő végén, december 8-án fejezheti be a hivatal.

A KEKKH vezetője ugyancsak cáfolj a fideszes politikus állításait és kijelentette, hogy még nem fejezték be a több mint egymillió aláírás ellenőrzését. A Népszabadság mindemellett úgy tudja, hogy Deutch-Für értesülései vélhetően az ellenzéski párt megfigyelőjétől származhat, aki egy részfolyamat befejeződése után adhatott téves információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik