Belföld

Keddtől újra itt a hó

A pénteki nap folyamán csak pár órás napsütésre, 8-15 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. Már hétvégén megérkezik az újabb hidegfront, amely a jövő hét elején hózáporokat, viharos szelet és fagypont alatti hőmérsékleteket eredményez.

Pénteken változóan felhős, helyenként napközben is párás idő várható, jelentős csapadék nem valószínű. Délután változó felhőzet mellett pár órás napsütésre szinte mindenhol készülhetünk. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, a Kisalföldön helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8-15 fok között alakul, a tartósan ködös területeken ennél hidegebb is lehet. Késő estére többnyire 5-10 fok közé, északkeleten 5 fok alá hűl le a levegő.

Hétvégén is marad a ködös, párás idő


Szombat reggel nyugaton borongós, keleten változóan felhős lesz az égbolt. Nyugaton gyenge szitálás is lehet. Ismét kialakulnak majd pára- és ködfoltok. A nappali csúcshőmérséklet 4-9 fok között alakul. Vasárnap elsősorban az északi és a délnyugati területeken van esély csapadékra, mely eső lesz, 7-12 fok közötti nappali maximumhőmérsékletre van kilátás. A Dunántúlon a délután folyamán már – egy érkező hidegfront hatására – északnyugatira fordul a szél, és többfelé megélénkül, néhol megerősödik majd – olvasható az Időkép előrejelzésében.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!


Jövő hét: hózápor és viharos szél


Hétfőn már országszerte borult égboltra tekinthetünk fel, és bárhol számítani lehet csapadékra. Az időszak első felében eső várható, majd nyugat felől egyre többfelé váltja fel az esőt havazás. Ezen a napon 2-9 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, de az erős, helyenként viharos északi szél miatt ennél jóval hidegebbet érezhetünk. Kedd reggelre ismét visszatér a fagy, és napközben sem lesz több +4-5 foknál, sőt néhol egész nap folyamán fagypont alatt marad a hőmérséklet. Továbbra is szeles időre számíthatunk, de néhol felszakadozhat majd a felhőzet. Az előrejelzések szerint kisebb havazások, hózáporok bárhol előfordulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik