Belföld

Választmányán vitázhatott az MSZP

Az MSZP választmánya helyet és keretet biztosít a párt tagjai közötti vitáknak - mondta Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke szombaton Budapesten, a testület zárt ülését követő sajtótájékoztatón.

A választmány jelezte, hogy azoknak a vitáknak, amelyeket az MSZP vezető politikusai, tagjai meg kívánnak vívni, azt a testület nagyon szívesen befogadja; mint demokratikus párttestület terepet, helyet és keretet biztosít ezen viták számára – közölte a politikus.

Simon Gábor szerint így kiküszöbölhető, hogy ezek a viták ne a nyilvánosságon keresztül megfogalmazott politikai üzenetek legyenek, hanem érdemi, egymással szót váltani akaró politikusok véleménycseréje. Kérdésre válaszolva azt mondta, nem egy konkrét politikusra gondolt.



Választmányán vitázhatott az MSZP 1

Simon Gábor a választmányi ülés kezdetén (MTI)

Az elmúlt hetek országjárásnak tapasztalata – folytatta Simon Gábor -, hogy szerencsés volna végiggondolni: a következő két és fél évben milyen intézkedéseket, milyen ütemezéssel tudnak megvalósítani. Hozzátette, fontos lenne, ha ehhez olyan feladatmegosztás társulna, amely tisztázná, hogy a párt és a frakció milyen módon tudja a kormány tevékenységét támogatni.

Simon Gábor beszélt arról is, hogy komolyan kell venni azt a kritikát, miszerint nem fordítottak kellő figyelmet a társadalom többsége támogatásának megszerzésére. Mint mondta, nemcsak a párt Nagy párbeszéd nevű sorozata keretében, hanem szakmai konzultációk, egyeztetések és más találkozók keretében is meg kell tenni mindent, hogy ezen változtassanak.

A választmányi elnök úgy vélekedett, a támogatás megszerzése segíthet abban, hogy a Fidesz riogatása ne váljon valósággá, vagyis, ha kormányra kerülnek, visszavonják a reformintézkedéseket.

Az MSZP választmányi ülését a Fidesz úgy kommentálta: “A szociális válságba sodort Magyarországon ezért nincs már semmi jelentősége annak, miről beszélgetnek, vitáznak a szocialisták a választmányi üléseiken, senki nem hisz már nekik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik