Belföld

Nem csak fideszeseket vizsgál az APEH

Az MSZP-ből az elmúlt időszakban négy, a Fideszből három, az MDF-ből egy politikust vontak vagyonosodási vizsgálat alá, az SZDSZ nem tud ilyen esetről. Pesti Imre szerint politikai indíttatású a vizsgálódás, Katona Kálmán szerint lehet, hogy véletlenről van szó, ám ő nyugodtan várja az APEH munkatársait.

Orbán Viktor pártelnök és Kubatov Gábor pártigazgató után újabb fideszes politikust vont vagyonosodási vizsgálat alá az APEH: Pesti Imre képviselőt. A politikus szerint egyértelműen politikai indíttatású a vizsgálat ellene. Lapunk megkereste a Fidesz sajtóosztályát is, hogy az elmúlt években is volt-e példa arra, hogy politikusaikat vizsgálták, ám azt a választ kaptuk, hogy erről nem vezetnek nyilvántartást.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Katona Kálmán – akit októberben keresett meg az adóhatóság – viszont a FigyelőNetnek elmondta: ha a parlamenti hangulatból indul ki, akkor azt gondolja, tudatosság áll a háttérben, ám mivel cégeit már több alkalommal vizsgálták, és a könyvelője szerint is ez rutinügy, úgy gondolja, puszta véletlenről van szó. „Adózó polgár vagyok, akit egy idő után kiszúrtak” – hangsúlyozta az MDF politikusa. Lapunknak elmondta: egy szja-ellenőrzési vizsgálat indult az ügyében októberben. „Egyszer behívtak, ám akkor egy román környezetvédelmi delegációhoz kellett mennem, így elhalasztottuk az időpontot. A napokban azonban meglesz a vizsgálat” – mondta az MDF-es politikus, hozzátéve: nem tud róla, hogy más párttársa ellen is indult volna vizsgálat. Katona Kálmán lapunknak kiemelte: teljesen nyugodt, papírjait könyvelő kezeli, és mindennel el tud számolni. „Ha minden rendben van, nagy baj nem lehet. Fel vagyok készülve, nagyon csodálkoznék, ha bármi kifogás felmerülne, de várjuk ki a végét” – fogalmazott Katona.



Nem csak fideszeseket vizsgál az APEH 1

Katona Kálmán nem tart a vizsgálattól (Fotó: MTI)


Nem csak a jobboldali politikusok iránt érdeklődik azonban az adóhatóság: mint a FigyelőNet az MSZP-től megtudta, a közelmúltban Pál Tibor parlamenti képviselőt vizsgálta az APEH, ám nála mindent rendben találtak. Jelenleg Molnár Zsolt és Lendvai Ildikó papírjait nézi át az adóhatóság – utóbbi egyébként saját maga kérte a vizsgálatot.

A FigyelőNet megkereste a Szabad Demokraták Szövetségét is, ám ott úgy nyilatkoztak, nem tudnak arról, hogy bárkit is behívott volna az APEH.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik