Belföld

Több százan védik a magyar kormányt Romániában

Több mint 300 rendőr és csendőr biztosítja majd a Nagyszebenben sorra kerülő harmadik román–magyar kormányülés zavartalan lebonyolítását, ahol elsősorban fejlesztési kérdések szerepelnek majd a napirenden.

A szerdai együttes ülésen szó lesz többek közt a közös fejlesztésű közúti hálózatról, az észak-erdélyi autópálya építéséről, valamint a verespataki beruházásról – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. A kormányülésen több dokumentumot is aláírnak, Budai példaként említette Románia schengeni tagságának magyar támogatását.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A román rendfenntartó erőknek az a feladatuk, hogy a helyszínen kísérjék és őrizzék a két kormány tagjait, illetve biztosítsák a közrendet az eseménynek otthont adó helyszíneken. A Mediafax román hírügynökség szerint a szerdai eseményen száz csendőr és hetven rendőr lesz jelen, de a közlekedésrendészet emberei is felügyelik a küldöttségek különböző helyszínek közötti mozgását.

A tűzoltók és mentők munkáját összehangoló katasztrófaelhárító egység is készenlétben áll, összesen nyolc jármű és 50 személy lesz szolgálatban, akiknek számát újabb 14 fővel egészítik ki, ha szükséges. A tűzoltók a küldöttségek útvonalán található benzinkutakat felügyelik, akárcsak minden olyan épületet, amely helyszínként szerepel a kormányülés programjában.

A magyar küldöttség tagjai szerdán a reggeli órákban érkeznek Nagyszebenbe, és még aznap este visszatérnek Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik