Belföld

Népszerű négyes: Sólyom, Szili, Göncz, Dávid

Az utóbbi hónapokban négy főre bővült a politikai népszerűségi lista élvonala: Sólyom László, Szili Katalin és Dávid Ibolya mellé - hozzájuk hasonló pontszámmal - Göncz Kinga is csatlakozott – írja a Népszabadság.

A Szonda Ipsos álatal végzett felmérés esetében mindhármukra igaz, hogy kevéssé osztják meg a közvéleményt, mint a politikusok többsége. Ennek kézzelfogható bizonyítéka, hogy nemcsak a saját, hanem a másik oldalon lévő szavazók körében elfoglalt pozíciójuk is jónak mondható.

Az MSZP táborán belül – ahol egyébként Gyurcsány Ferenc 72 ponttal első helyezett – második-harmadikként Szili Katalin és Göncz Kinga található, 66, illetve 64 ponttal.

A Dávid Ibolya iránti kormánypárti rokonszenvet jól mutatja, hogy az általuk felállított rangsorban, 55 pontjával megelőz számos szocialista politikust.

A Fidesz szimpatizánsai között a saját politikusaikat a külügyminiszter és a házelnök követi 41-41 ponttal – ebben a körben ők a legkedveltebb kormánypárti személyiségek.

Szili, Göncz és Dávid politikai vegyértékeit erősítheti, hogy a pártválasztásukban bizonytalanok csoportjában ők hárman a leginkább elfogadhatók, megelőzik Sólyom Lászlót. Ebben a körben egyébként Lamperth Mónika is jól áll, az ötödik legkedveltebb politikus.

A Fidesz támogatói körében ebben a hónapban jellemző, hogy még kevésébé rokomszenveztek az MSZP és az SZDSZ politikusaival. Általában 3-4 ponttal alacsonyabb pontszámokat adtak , mint korábban. Különösen Veres János és Kiss Péter esetében, akik az átlagosnál is nagyobb veszteséget szenvedtek el. Előbbi 8, utóbbi 6 pontot veszített az ellenzéki táboron belül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik